Poslední články

  • Fajna pasta – řemeslná výroba těstovin
    Fajna pasta – řemeslná výroba těstovin
    0 komentářů 0 To se mi líbí

    Fajna pasta vznikla z lásky k Itálii, těstovinám, dobrému jídlu a pití. Fajna pasta je beskydsko-italský název a v...

    Čti více ...
  • Farma ZPZ
    Farma ZPZ
    0 komentářů 0 To se mi líbí

    Farma ZPZ je mladá rodinná rozvíjející se zemědělská farma. Počátky činnosti datuje již od poloviny roku 1993, kdy se...

    Čti více ...
  • Zdraví z přírody
    Zdraví z přírody
    0 komentářů 1 To se mi líbí

    Zdraví z přírody….jak napovídá už samotný název, této malé firmě velmi záleží na kvalitě. Je to malá rodinná firma,...

    Čti více ...
  • CZECH Kimchi
    CZECH Kimchi
    0 komentářů 0 To se mi líbí

    Výroba kimchi i pickles probíhá ručně a důraz je kladen hlavně na kvalitu vstupních surovin a dodržování stanovených...

    Čti více ...
  • Farma Valcha
    Farma Valcha
    0 komentářů 0 To se mi líbí

    Farma Valcha se zaměřuje na chov nosnic s produkcí konzumních vajec. Slepice chováme na podestýlce v zastřešené hale...

    Čti více ...

Farma ZPZ

0 To se mi líbí

Farma ZPZ je mladá rodinná rozvíjející se zemědělská farma. Počátky činnosti datuje již od poloviny roku 1993, kdy se tři lidé rozhodli společně využít budovy a prostorů zanechaných na pozemcích mezi rozpadlým zemědělským družstvem.

Spolu s láskou k zemědělství, dobytku a krajině kolem se jako Sdružení podnikatelů začala budovat zemědělská farma se zaměřením na chov holštýnského skotu a na produkci mléka.

Po deseti letech se rozhodli stát společností s ručením omezeným a v tomto právním uspořádání funguje farma dodnes. Celou dobu existence se snaží rozvíjet, budovat a dobře obhospodařovat farmu a držet krok s tržním okolím.

Výstavba vlastní mini mlékárny a následné zpracování mléka je toho důkazem. Rozhodli se zpracovávat sami část produkce mléka, a to až do podoby finálních produktů – sýrů. V současné době firma hospodaří přibližně na 220ha luk a pastvin.

Tyto pozemky obhospodařujeme v duchu ekologického hospodaření – tzn. bez použití chemických přípravků, hnojiv a jiných nepřírodních látek. Tento fakt se projevuje i v kvalitě našeho mléka a mléčných výrobků.

Zveřejněno v: Dodavetelé

Napište komentář

Přihlašte se pro možnost komentování článku